نكات كليدي تغذيه ورزشكاران در ماه مبارك رمضان
تربيت بدني وعلوم ورزشي
سيد مرتضي ميرسليمي


استفاده از 4 گروه اصلي غذايي نان وغلات-ميوه و سبزي-گوشت و حبوبات-شيرولبنيات
رعايت اصول اساسي تغذيه (تعادل ،تنوع ،تناسب، كفايت كنترل و كالري)
استفاده از سه وعده اصلي غذايي(افطاري،شام و سحري) و عدم حذف هيچ كدام از اين وعده ها
استفاده از آب،آب ميوه و مايعات كافي در فاصله افطار تا سحر
بهتر است وعده افطاري ويژگي هاي يك صبحانه ساده،وعده سحري ويژگي هاي ناهار و وعده شام هم مشابه يك شام ساده در روزهاي عادي باشد.
استفاده از خرما و كشمش به جاي انواع شيريني،زولبيا و باميه
پرهيز از مصرف تنقلات زياد در فاصله افطار تا سحر
پرهيز از مصرف نمك زياد به دليل ايجاد احساس تشنگي درطول روزو دفع مايعات از بدن
استفاده از خشكبارو ميوه هاي خشك و برگه ها به منظور تامين ان‍رژي وساير مواد مغذي
خودداري از مصرف انواع دسرها و شيريني ها با شكر زياد در برنامه افطار و سحر
محدوديت استفاده از غذاهاي سرخ شده به دليل اختلال در هضم مناسب غذا،سوزش سردل وافزايش وزن
پرهيز از مصرف نوشيدني هاي حاوي كافئين در حجم زياد(چاي،قهوه،نسكافه،نوشابه ها،كولاها و...)
استفاده از چند وعده غذايي در حجم كم و پرهيز از مصرف يك وعده غذايي در حجم زياد
پرهيز از مصرف زياد موادغذايي با ارزش تغذيه اي پائين نظير انواع شيريني هاكه تنها حاوي كالري هستند و مواد مغذي كمي دارند.
پرهيز از مصرف انواع ساندويچ هاي با سس زياد،غذاهاي آماده و كنسروي و غذاهاي پرچرب
استفاده از غذاهاي فيبر دار (مثل0ميوه سبزيجات،حبوبات و غلات) به منظور ييشگيري ازبيماريهاي غير واگير بيماريهاي قلبي و عروقي ، انواع سرطانها ، افزايش چربي خون ،يبوست و..
مصرف غذا در وعده هاي سحر،افطار، شام و پس از شام به گونه اي باشد كه هيچ گاه احساس سيري كامل نكنيد.
پرهيزازايجاد تغييرات ناگهاني و شديد در برنامه تغذيه در ماه مبارك رمضان
عدم مصرف غذاهايي كه به طور معمول براي شخص ايجاد ناراحتي مي كنند.
پرهيز از انجام تمرينات ورزشي شديد در فاصله سحر تا افطار و بلافاصله بعد افطار و موكول كردن فعاليت بدني شديد به 2 ساعت بعد از افطار
ويژگي هاي سحري در ماه مبارك رمضان برا ي ورزشكاران
حداقل 1 ساعت قبل از اذان صبح از خواب بيدار شده و سحري را به آرامي و بدون عجله مصرف كنيد، چراكه افطارييك وعده بسيار مهم در ماه مبارك رمضان به منظورتامين انرژي مورد نياز ورزشكار در طول روز و نيز تنظيم قند ورزشكاران محسوب مي شود.
سحري مي بايست ويژگي يك ناهار را داشته باشد.
وعده سحري را هرگز نبايد حذف كرد به ويژه در افرادي كه فعاليت هاي ذهني و بدني شديد دارند.
استفاده از كربوهيدرات هاي پيچيده (نان هاي سبوس دارو كامل(نان سنگك يا نان جو)،غلات با سبوس حبوبات و سيب زميني) و برنج هاي مخلوط عدس پلو، لوبيا پلو در وعده سحري جهت كاهش حس گرسنگي در طول روز و جلوگيري ار افت قند خون
استفاده از سالاد حاوي سبزيجات سبز ،زرد وقرمز(مثل كاهو ،كدو،گوجه فرنگي ، هويج،ذرت،لوبيا سبز، جوانه گندم همراه ليمو ترش )
به منظور تامين تمام ريز مغديها شامل ويتامينها واملاح و مايعات و الكتروليتهااز مقادير مناسبي ميوه ها و سبزيجات آب دار و لبنيات در وعده سحري استفاده نماييد.
هرگز نبايد در وعده سحري پرخوري كرد چرا كه فشارزيادي به معده و دستگاه گوارش وارد مي كند و باعث مشكلات گوارشي مي شود.
عدم استفاده از غذاهاي سرخ كردني وخيلي چرب،غذاهاي بسيار شيرين ،حجيم وشور
بلافاصله پس از سحري نبايد خوابيد چرا كه مشكلات گوارشي مختلفي ايجاد كرده و باعث شده كه در طول روز احساس خوبي نداشته باشيد.
وعده سحري مي بايست حاوي پروتئين مناسب مثل مرغ،ماهي ،لبنيات باشد
قندها وشيريني هاي طبيعي مانند انواع خرما و توت كه منابع خوبي از املاح،ويتامين ها و انرژي هستند به جاي انواع شيريني ها

ويژگي هاي افطاري در ماه مبارك رمضان
شروع افطار با منابع قندي (خرما،كشمش، توت و...)در حد اعتدال به همراه مايعات مثل شير،آبميوه
استفاده از غذاهاي سبك،پركالري و سريع الهضم نظير آب گرم،چاي كم رنگ،شير،خرما،پنير كم چرب و كم نمك،گردو،نان هاي سبوس دار تازه،سوپ هاي رقيق
عدم استفاده از آب زياددر حين خوردن افطاري به دليل ايجادتحريك و ناراحتي هاي گوارشي
در فاصله افطار تا سحر مصرف كافي مايعات و عدم مصرف غذاهاي بسيار چرب و شيرين
استفاده از سوپ هاي مرغ،ماهيچه و سبزيجات
پرهيز از پرخوري و مصرف مواد سنگين ،حجيم ،نفاخ،سرخ شده و پرچرب، نوشابه
-پرهيز از مصرف زياد زولبيا باميه ،دسرهاي شيرين
ويژگي هاي شام در ماه مبارك رمضان
مصرف شام يك تا دوساعت پس از افطار
-استفاده از غذاهاي ساده شامل تمامي گروه هاي غذايي
استفاده از انواع سوپ و خوراك هاي كم حجم و كم چرب (خوراك لوبيا،خوراك خوراك مرغ سبزيجات ،عدسي....)
استفاده از غذاهاي ساده شامل تمامي گروه هاي غذايي
-استفاده از ماست،سالادفصل و سبزي خوردن
استفاده از منابع غذايي حاوي پتاسيم و نيز آب،آب ميوه و...
پرهيز از مصرف غذاهاي پركالري و چرب در اواخر شب
پرهيز از مصرف نوشيدني هاي كافئين دار در اواخر شب
پس از مصرف شام ،حتما وعده مختصري،شامل ميوه،شير يا انواع مغزهاي گياهي مانند پسته ، گردو، فندق ، بادام، تخمه كدو يا آفتابگردان تازه استفاده كنيد.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








ارسال توسط سيد مرتضي ميرسليمي

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 21
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 23
بازدید ماه : 133
بازدید کل : 292492
تعداد مطالب : 46
تعداد نظرات : 13
تعداد آنلاین : 1